“Polen-projektet” är en studieresa med förintelsen, religion, konst och kultur som tema. Det innebär att vi under resan stiftar bekantskap med såväl det som hände under förintelsen i Polen och Krakow samt i Auschwitz-Birkenau som med religion, konst och kultur. Resan lämpar sig för dem som är intresserade av dessa teman.

Programmet består av bl.a. rundtur i Krakow med besök i kyrkor, synagogor och museér, rundtur i gettot, guidad rundtur i borgen Wawel, besök i saltgruvan i Wielitczka och besök till Auschwitz-Birkenau. Även andra programpunkter tillkommer beroende på utbud och möjlighet att få boka gruppbesök.

Vi reser med tåg till Helsingfors, flyg Helsingfors-Krakow och bor sedan på hostel i Krakow.

Inför resan förväntas man förbereda sig genom att ta del i närstudiedagar och göra egna arbeten, bl.a.  arbeten om platser vi besöker, bok- och filmrecensioner och att skriva dagbok under resan. Du bör välja kurs RE5, RE6, HI4, HI6 eller HIF8 för att förbereda dig för resan samt visa att du är genuint intresserad av studieresans innehåll.

Studieresan ger dessutom 2 tillämpade kurser då man gjort alla uppgifter som hör till.

Resan bekostar man själv och priset rör sig runt 700 euro, beroende på flygpris, tågpris, hostellets pris, guidens kostnader osv. Vi brukar också söka bidrag, men om vi får bidrag vet vi först på våren. Man måste räkna med att betala det som resan kostar om man anmäler sig. Vi brukar ordna med pappersförsäljning på vårvintern så då kan man via sin förtjänst få ner priset.

Det finns plats för 25-30 studerande på denna resa.